kolmapäev, 29. aprill 2015

27.04.15 sai Peaministri Büroole saadetud selline kiri:

27.04.15 sai Peaministri Büroole saadetud selline kiri:

Tere Eesti Vabariigi Peaministri Büroo!


Kodanikuna sooviksin saada paarile olulisele küsimusele vastust. Küsimused puudutavad majutusasutuste käibemaksu tõstmist, mootorikütuse aktsiisi tõusu ning välispankade kasumite - ning tulude maksustamist. Esitan omapoolsed küsimused sellises järjekorras:


1. EV kodanikuna soovin teada, et kas majutusasutuste käibemaksu tõstmine 9%lt 20%le on tõene väide? Kui jah, siis miks valitsus on plaaninud/ plaanimas astuma sellist sammu? Kas EV Valitsus ei leia, et selline käibemaksuga mängimine võib halvendada/ halvendab siseturismi olukorda Eestis?


2. Teine palju vastumeelsusi tekitanud valitsuse otsus on mootorikütuse aktsiisi tõstmine. Kas Valitsus tõesti ei näinud ette või ei suuda leida muid katteallikaid oma valimislubaduste katteks? Kas Valitsus ei karda, et mootorikütuse aktsiisi tõstmisega tõusevad ka muud inimestele eluks vajalikud teenused ning -tarbekaupade hinnad? Mina isiklikult olen veendunud, et antud samm teeb vaesemad vaesemaks ning pikas perspektiivis mõjutab see otsus ka Eesti regionaalpoliitikat ning suretab välja nii mõnedki vaesemad Eestimaa külad.


3. Miks valitsus ei soovi maksustada Eestis resideeruvate välispankade kasumeid? 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar